Björne

2009-12-12 – 2013-04-10
Rex, cream agouti med mörkröda ögon

 

Björne flyttade hem till mig på min födelsedag. Jag köpte honom av en rexuppfödare som var på utställning i Landskrona, efter att ha fått välja mellan honom och två andra teddy-hanar, alla otroligt fina. Men jag fastnade för denna lilla kille. Han var den sötaste lilla gris jag någonsin sett, bara ca 300 g, ganska liten för sin ålder enligt uppfödaren. Men oj så fin han var! Och så ullig och mjuk. Mitt hjärta fullkomligt smälte för denna lilla pojke.

Björne levde med Nolte i knappt två år och fick därefter dela resten av sitt liv med försynte lille Platon. Som han ”bossade” runt ganska ordentligt, det var nog inte alltid helt lätt att heta Platon. Björne fick hålla sig frisk länge, men drabbades hösten 2012 av en urinsten och fick genomgå en operation. Vilket han klarade galant. Ungefär ett halvår senare var det dock dags igen, och den här gången innebar det ett alldeles för tidigt avslut på detta marsvinsliv. Björne drabbades av någon form av snabbt växande bentumör bak vid ena höften och fick mycket ont. När det väl var dags för operation kunde vi konstatera att det nog redan var för sent, att denna förmodade cancer redan spridit sig ut i kroppen. Han fick därför somna in, med flaggan i topp innan han hunnit bli för dålig.

Björne var en riktig personlighet, bestämd och stark. Och oändligt vacker. Tyvärr fick han inte stanna hos oss fullt ut, att lämna jordelivet vid blott 3 ½ års ålder kändes inte rätt.

Hoppas du har det bra där du är, älskade gubben. Du är för evigt saknad. <3