måndag 08 augusti 2011

Weekend med gammelhusse

I fredags for mamma och jag till Stockholm för att hälsa på morbror med familj som är på besök från andra sidan Atlanten. Vi kom hem i eftermiddags och möttes av ett par oerhört pigga och glada pojkar Päls! De har då fått spendera helgen i gammelhusses (min käre bror var nämligen också på annan ort) ömma vård, och han har verkligen tagit uppdraget på största allvar! Till exempel har det serverats sälgkvistar, vilket går hem med dunder och brak hos grabbarna. Nolte har, som alla vet vid det här laget, världens fulaste framtänder och således ganska svårt att gnaga loss löven från kvistarna. Gammelhusse, varmhjärtad och hjälpsam som han är, har då suttit på golvet bredvid Nolte och serverat honom löv för löv med skaftet först, varpå Nolte gladerligen tuggat i sig. Jag fick själv se det ikväll och Nolte var så nöjd! Liten latmask som han är så säger han aldrig nej till att slippa anstränga sig för sin mat. :P

Hur som helst, nu stundar tre ynka små arbetsdagar innan sommarjobbandet är slut för i år, och förhoppningsvis för alltid. Vid den här tiden nästa år är jag färdig psykolog och har förhoppningsvis en PTP-tjänst (som läkarnas AT, för den som undrar) som väntar på mig. Så detta är lite av slutet på en era; sedan 2004 har jag arbetat alla somrar utom en på detta äldreboende. Så ganska vemodigt känns det, men också ganska skönt. Dags att gå vidare i livet, helt enkelt, det är så det måste vara trots allt.

2 comments to Weekend med gammelhusse

  • Så skönt att du är klar snart! För mig var det verkligen en lättnad att få börja jobba och slippa plugga =) Är ju kul att plugga också, men det är ändå så roligt att få göra något annat!

  • Vad mysigt att Nolte och Björne blivit så fint omhändertagna :) Och bra kämpat med utbildningen! Är också på sluttampen med sommarjobbet och visst känns det hemskt vemodigt.

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>