tisdag 11 oktober 2011

Uppdatering

Läget har egentligen inte förändrats så mycket sedan jag skrev sist. Noltes pluttar är fortfarande mindre och hårdare än vad jag tycker de borde vara och hans aptit är inte alls som den brukar. Men samtidigt är han ändå vid ganska gott mod, och nu på kvällen tycker jag mig ändå kunna se att det är lite uppåt. De har varit ute i badrummet och kutat i närmare 3 timmar här ikväll, och Nolte var ganska aktiv, lufsade omkring och pratade entusiastiskt. När han inte gjorde det så satt han i reseburen och tuggade hö. Han bajsade också en hel del under tiden, och när jag lyfter honom är det nästan alltid pluttar på g. OCH! Nu när de kom in så åt han faktiskt lite av kvällsmaten, lite paprika, vilket han inte gjort de senaste 2 dagarna.

Idag har Nolte fått Critical Care ungefär varannan timme och några ml vatten i princip varje timme. Jag kom också på den briljanta idén att pressa paprika i en vitlökspress, och på så vis få ur saft som jag kunde ge honom, för att han säkert skulle få C-vitamin. Jag litar inte riktigt på den C-vitamin som ska finnas i Critical Care:en, eftersom det ju bryts ner så himla snabbt. Han har också fått FiberPlex tr gånger under dagen och en dos paraffinolja.

Jag hörde också av mig till Fågelkliniken och fick en tid i morgon eftermiddag. Sköterskan jag pratade med trodde att min teori om uttorkning var trolig, och att han kanske behöver en vätskeinjektion. Och att vi kanske får justera dosen på hans vätskedrivande. Nu har han ju inte fått den sen i söndags, men han lär ju behöva den igen så småningom. När jag frågade vad jag kunde göra för Nolte till i morgon så sa hon att jag redan gjorde rätt, med Critical Care och vätska.

Pust, det är verkligen ingen dans på rosor detta med sjuka grisar! Det blir lite si och så med både mat och sömn för en orolig matte. Men jag känner mig ändå hoppfull här, och tror nog att vi ska kunna lösa det hela. Både Nolte och jag har gott om kämparanda kvar! :)

3 comments to Uppdatering

  • oooooh… vitlökspress! *nynnar på ”en helt ny väääääärld”*

    Här ska pressas paprika!

  • Men alltså, vitlök sitter ju kvar i ens andedräkt i en evighet efter att man svalt det. Blir det inte vitlökssmak på paprikan från pressen? Eller det kanske Nolte gillar?

  • Ingrid

    Jag är faktiskt osäker på om den någonsin pressat en enda vitlök, jag gör i princip aldrig det. I vilket fall så var det tid och evigheter sen. Men den är också fiffig så man kan ta isär den och diska ur ordentligt. Jag kunde faktiskt inte känna någon lukt alls när jag tog fram den. :)

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>