torsdag 29 september 2011

Uppdatering

Ok, så kort uppdatering efter vårt besök på Fågelkliniken. Det hittades ”förändringar” i Noltes lungor via röntgen, vilket betyder vätska. Det hittades också ett förstorat hjärta. Så slutsatsen blev att det förvisso kan finnas en infektion, men att det också enbart kan handla om hjärtsvikt som orsakar vätskan. Det är inte heller alls omöjligt att det skulle kunna handla om båda; vätska i lungorna är ju en fin grogrund för infektioner.

Vad vi gör nu är att Nolte ska få vätskedrivande och även Baytril under helgen och så ska vi tillbaka och ta nya röntgenbilder på måndag. Handlar det om en infektion så kommer lungorna inte att ha hunnit klarna, men har de det så handlar det enbart om hjärtat. Så detta är läget just nu. Jag ska inte säga att jag är förvånad, jag har ju misstänkt hjärtat i princip sedan förra sommaren, även om hans problem då handlade om en infektion. Jag ska inte säga att jag är ledsen, annat än att detta ju naturligtvis påminner mig om att jag inte kommer få ha Nolte hos mig i all evighet vilket jag ju ändå vet, och det går ju faktiskt att behandla. Inte bota, men behandla så Nolte kan få må bra ändå. Och det är det allra viktigaste för mig.

Vi kom hem för ca 3 timmar sedan och sen dess har Nolte i princip sovit konstant. Stackarn, det var tufft för honom. Röntgen, temperaturtagning i baken, pillande med hans icke-växande framtand (vilket verkade göra ganska ont) och en spruta med vätskedrivande, vilket jag märkt att Nolte avskyr. Han skrek verkligen, stackarn. Som tur är så är de ju välsignade med ett kort minne, så sekunderna efter var det ju som glömt. Men inte undra på att han är trött nu, gosegubben! Och stackars Björne satt i reseburen mer eller mindre skräckslagen. Vi ska ordna till en riktigt fin kvällsmat här nu snart, det har de gjort sig förtjänta av, båda två! :)

2 comments to Uppdatering

  • emma

    stackars noltegrisen! men nu ska vi se att det blir ordning på grejerna!!

  • Så nu håller vi tummar och tassar för Nolte, tröstar Björne litegranna, och sänder en massa styrkekramar till er alla tre.
    //Kringelkrokarna

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>