tisdag 04 oktober 2011

Snabb uppdatering!

Idag var vi alltså och gjorde ultraljud. Och jösses, stackars lilla hjärta. Det var mycket som var galet; Kraftigt förstorade förmak, förstorad hjärtmuskel, dåliga klaffar och lite vätska i hjärtsäcken. Det var säkert mer, jag minns inte riktigt. Usch så eländigt det kändes när veterinären räknade upp allt. Sedan gick han iväg för att ringa Cecilia och diskutera saken, och jag visste inte vad jag skulle vänta. MEN! Han kom tillbaka och berättade att det finns mediciner, inte som kan bota, men som förhoppningsvis kan förbättra och göra livet roligare för Nolte. Hurra!

Så nu ser medicinlistan ut som följer: Fortekor (hjälper och stärker hjärtat), Vetmidin (hjälper också och stärker hjärtat) samt Impugan (vätskedrivande). Vad jag kunnat läsa mig till på min älsklingssida Guinea Lynx så är det just dessa mediciner man använder med bäst reultat i t. ex. USA, där jag uppfattat att man ligger längst fram med detta. Och Cecilia verkar ha total koll på detta, hon är ju bara för grym!

Nolte själv sitter just nu och mumsar hö. Jag lovar att komma med en utförligare rapport i morgon, men just nu måste jag panikplugga inför en tenta i morgon. Men jag ville ändå uppdatera så ni vet att vi lever och planerar att göra så ett tag till. :)

8 comments to Snabb uppdatering!

 • emma

  Allt är under kontroll med Noltegrisen – nu sätter vi tentan också!

 • Ingrid

  Ja! Nu köööööör vi! =D

 • Nå är han speciell, så mycket som du får lära dig av Nolte!

 • Ingrid

  Visst är det så, han är lite av en pionjär när det handlar om marsvinssjukvård! Förhoppningsvis kan även detta hjälpa andra i framtiden. :)

 • Boken om Noltes krämpor skulle kunna användas på veterinärutbildningar som en ”allt som kan drabba ett marsvin – och lite till”.

  Överlevdes tentan?

 • Ingrid

  Haha, tanken har slagit mig också! Det får i alla fall bli en ny flik här på sidan jämte den om urinsten i alla fall. ;)

  Jo, tack, tentan överlevdes (på håret dock), kanske till och med klarades! :D

 • Fast jag kom på att jag har hört att det bara ägnas typ en förmiddag av hela veterinärutbildningen åt smådjur, och Noltes vedermödor skulle de ju behöva ägna åtminstone en termin till.

 • Ingrid

  Haha, sant! Åtminstone hela den där förmiddagen, och det vore ju lite orättvist mot alla andra smådjur, de kan ju ju också råka bli sjuka… :P

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>