söndag 24 juli 2011

Matte latmask!

Ja det är så man skäms! Ingen uppdatering på evigheter och ingen bra ursäkt så långt ögat kan nå. Annat än att jag jobbat, haft finbesök från studieorten och varit ganska trött. Men nu försöker vi ändå klämma ur oss något här!

Sedan sist har det t ex hänt att Nolte sedan en dryg vecka tillbaka går på en kur Bactrim. Han har ett tag varit något tungandad och framför allt snorig, även om han i övrigt varit ruskigt pigg. När han i slutet av förra veckan även visade tendenser på försämrade röstresurser enades mamma och jag om att nu var det dags. Nolte blir 6 år om en månad, med andra ord gammal gris! Så vi har inget utrymme att chansa tycker vi.

Anywho, så verkar medicinen bita ganska bra. Röstresurserna är tillbaka på full styrka och jag tycker snorandet minskat. Han är fortfarande en aning tungandad, men även det har nog blivit lite bättre. Så vi kör på några dagar till och observerar noggrannt.

För övrigt är det nästan läskigt piggt i buren. Killarna har sån aptit så det är inte klokt! Ikväll till exempel vankades det en stor ruska gräs av gammelhusse, detta runt kl 21 när det var dags för motion i hallen, vilken de inte ens orkade äta upp. Efter ilsket flöjtande från en äldre vit herre vankades kvällsmaten, bestående av broccoli och paprika, runt kl 23 (jo, vi är lite sena i den här familjen, både morgon och kväll :P ). När denna var uppäten påbörjades inom väldigt kort ”vi har inte fått kligröt på 3 dagar”-kampanjen, så 40 minuter senare serverades en portion sådan. Sedan dess har det knaprats hö.

Björne har blivit en fena på att tigga och äter fort, men ger upp ganska fort. Nolte å andra sidan är ju en ren mästare på tiggeriet, även i denna höga ålder klättrar han på gallret och gör sig en halvmeter lång. Tack vare sina knäppa tänder kan han inte äta fullt så snabbt som Björne, men det kompenserar han med ihärdighet. Nolte äter tills det tar slut, så enkelt är det bara. Oavsett mängd och sorts föda. Man kan riktigt se hur han muttrar när Björne stuttar iväg efter 10 minuters tuggande: ”Ja jag säger då det, dagens ungdom…”

Hehe, jodå ser ni, så har vi det här. :) Jag återkommer inom kort med både film och bilder, jag ligger back flera gånger om känner jag!

1 comment to Matte latmask!

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>