onsdag 05 oktober 2011

Läget efter 1 dygn med medicin!

Ok, liten lägesrapport. Jag tycker mig redan kunna märka förbättringar hos Nolte. Kan handla om önsketänkande, men han har verkligen inte blivit sämre i alla fall. Under helgen kände jag faktiskt att det gick åt helt fel håll och igår innan vi for iväg så tyckte jag inte att det var så mycket med honom egentligen. Ätit och så har han gjort hela tiden och varit väldigt på hugget när det vankats t.ex. gräs, men han sov mest hela tiden och ville inte gärna lämna sitt krypin under hyllan där jag har lagt en värmedyna. Jag tyckte mig också kunna se en försämring i färgen på hans öron och övrig hud, en otäck blek nästan gul-rosa färg, och dessutom rann det ganska bra ur hans ögon. Och andningen var tydligt ansträngd. Lite eländigt med andra ord.

Men! Dels tycker jag nu idag att andningen blivit bättre. Rösten verkar ännu en gång vara på väg tillbaka, och han har en mycket trevligare färg i huden. Han har mer av sitt annars så karaktäristiska ”knyck” när han äter, hur han bestämt sliter i höstrån och krafsar för att hitta det godaste. Vad jag har läst så kan man oftast se en förbättring efter 3-5 dagar, så några enorma förbättringar är egentligen inte att vänta såhär snabbt. Men om mina observationer är någorlunda riktiga så bådar ju detta mycket gott! Nu håller vi alla tummar att det ska fortsätta på samma väg! :)

1 comment to Läget efter 1 dygn med medicin!

  • Så skönt att läsa att det finns hjälpande mediciner och engagerade veterinärer. Har ju en del egna erfarenheter av olika krämpor hos de små och det är så skönt och befriande att se att de blir i princip bekymmersfria när de får lite hjälp på traven. Nolte-vännen du är bäst!

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>