måndag 10 oktober 2011

Just när man trodde det var lugnt…

…så slutar Nolte i princip äta och sitter bara alldeles ihoptryckt och uppburrad, han vill inte ens lägga sig ner utan försöker sova sittandes. Vilket helt enkelt inte går. Shit, shit, shit, när allting gick så bra! När jag lyfter honom känns dessutom magen stor och full, alltså mer än vad som känns riktigt ok. Min slutsats är att det är det vätskedrivande som gjort honom uttorkad och således hård i magen. Jag kunde dessutom se att hans pluttar var jättesmå. Han är ju så knäpp Nolte så han vill inte dricka trots att han borde vara jättetörstig. Dessutom slutade vi igår med Baytrilen Cecilia gav oss i förra veckan, så hans mage är väl inte i bästa balans. Han har fått Proviva, men jag tror inte riktigt det räcker.

Anywho, detta var alltså tidigare i kväll. Jag stack iväg och plockade gräs och maskrosblad, vilket han gladerligen åt, plus att jag började ge honom extra vatten. Jag vallade runt honom i badrummet så han skulle röra på sig och han fick även ta en tur ut i lägenheten, vilket han gärna gjorde. Jag gav också lite pulver av havrevälling blandat med vatten och lite extra C-vitamin. Sedan gjorde jag rent i baken på honom, för där satt en propp av äckelpäckel, och dessutom verkade han himla torr vilket såklart inte underlättar bajsandet. Så jag smorde med lite barnolja också. Sedan satt vi tillsammans i soffan en stund och jag försökte hjälpa Nolte hitta en bra ställning att sova lite i.

När han sedan fick komma ner i buren var det andra bullar, TACK OCH LOV! Han gick frivilligt och satte sig och åt hö, och när jag tog fram Critical Care så blev både han och Björne helt till sig och åt rätt så duktigt. Sedan gick Nolte och åt ännu lite mer hö, och nu ser jag att han faktiskt lagt sig ner och sover. Pust! Usch och fy så rädd man kan bli!

Jag får nog fortsätta ge honom extra vatten, tror jag. Men jag har samtidigt dragit mig för det eftersom det känns lite kontraproduktivt när vårt mål är att driva ut vätska ur kroppen… Men det handlar väl om att hitta en balans, och uppenbarligen är Nolte inte kompetent nog att hitta den balansen själv. Knäppgris! Han kan dricka, det vet jag, men han vill inte. Och vi vet ju alla att det är han som bestämmer. Jag ska också i morgon köpa lite paraffinolja som jag kan ha om det krisar ordentligt, det vet jag kan funka. Nu borde jag verkligen gå och lägga mig, men knappast att jag kommer kunna sova…

1 comment to Just när man trodde det var lugnt…

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>