söndag 29 maj 2011

Jag har en dröm!

Om ett år är tanken att jag ska vara färdig psykolog och därmed en vuxen människa, med allt vad det innebär. Ordentligt arbete, inkomst, stor (i alla fall större) lägenhet, kanske bil, diskmaskin, allt det där som man bittert saknat under studietiden. Så inte är det väl konstigt om man börjar drömma lite smått inför framtiden redan nu.

En sådan dröm är ett eget rum till marsvinen. Åh, så ljuvligt, så många fördelar! De skulle kunna få heeeeela golvytan att lajja runt på! Jag skulle inte behöva dra runt spån och hö i hela lägenheten (höjden var när jag hittade hö bland mina underkläder…). Jag skulle kunna sova med fönstret på glänt utan rädsla att vissa känsliga grisar ska dra på sig luftvägsinfektioner. Och jag skulle kunna stänga dörren när samma grisar bestämmer sig för att kl 02.52 är en mycket bra tid att en gång för alla (yeah right…) göra upp om rangordningen i buren.

När jag drömmer vidare så väcks tankar på att utöka gris-beståndet. Kanske adoptera ett par oönskade hanar och få två-par i marsvin? Det skulle verkligen kännas fint att få ge ett fint hem åt de som blivit över här i världen. Eller kanske en flock? En dag kommer ju Björne bli ensam (men förhoppningsvis inte än på länge), kanske kunde hans lott bli att få hålla ordning på ett gäng tjejer? Att det blir adoption nästa gång är redan spikat, frågan är bara hur det kan komma att se ut. Med större bostad följer oändliga möjligheter!

I drömmandet ingår också att fundera på var i detta avlånga land jag ska hamna. Naturligtvis kommer det dels avgöras av var jag kan hitta jobb. Men ytterligare en viktig faktor är att det finns en bra marsvinsveterinär i närheten. Efter alla duster jag har upplevt har det blivit tydligt vilken otrolig tillgång och trygghet det är att ha experter att vända sig till, och det vill jag aldrig vara utan igen.

Kort och gått så ser framtiden ljus ut, full av möjligheter och saker att se fram emot! Nu närmast är det faktiskt en tripp till Öland med gammel-matte som väntar Pojkarna Päls och mig. ”Skolan” tar slut på tisdag, och på onsdag far vi. Härligt! Därefter bär det raka vägen till Dalsland, för såväl bete som arbete. Gissa vem som ska ägna sig åt vad. :P

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>