lördag 15 januari 2011

Helt otroligt!

Jag ber flera gånger om ursäkt att uppdateringen dröjt, jag har knappt varit hemma idag, så jag har faktiskt inte hunnit skriva.

Men! Idag var då det stora återbesöket på Fågelkliniken. Och hör och häpna, gott folk:
Från att i början av december ha varit fem stenar av varierande storlek (största uppskattningsvis på 3 mm i diameter) till att nu 14 januari endast vara två små stenar (högst 1 mm) kvar! Två ytte pytte ynkliga stenar! Kan ni begripa detta?! Jag är så glad, och faktiskt så överraskad, så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen! Jag fick se de båda räntgenbilderna brevid varanda, och skillanden var faktiskt otrolig. Över all förväntan! Någonting har uppenbarligen fungerat!

På det hela taget gick besöket bra, Nolte skötte sig fint trots det vanliga klagandet och krumbuktandet. Men Cecilia är så säker i det hon gör, det mesta är så snabbt avklarat, så Nolte hinner inte ens fatta att han ligger på rygg och blir röntgad innan det är över. Snabbt och lätt kapade de också hans framtänder. Sen den eländiga tanden tappades innan jul har övriga framtänder slitits helt åt helskotta, och såg ut mer som sylvassa huggtänder än något annat. Men nu är det också omhändertaget!

Så vad vi ska göra nu fortsättningsvis är bara att fortsätta som vi gör med alla mediciner. Jag har inte kunnat märka av några biverkningar alls, så vi kör helt enkelt på! Så länge han inte blir värre igen så får allt ses som gott. Jag ska också nu försöka sprida Noltes berättelse så gott jag kan. Det känns viktigt att så många som möjligt inom marsvinsvärlden får ta del av detta. Det lär inte funka för alla, men det verkar ha funkat för Nolte, och då kan det förhoppningsvis fungera för någon mer. Jag tänker främst kanske på lite äldre grisar med stenar, eller andra marsvin som av olika anledningar inte är lämpliga kandidater för operation.

Mitt första steg blir att skapa en artikel här på bloggen om vad vi nu varit med om. Jag känner att jag numera kan alldeles för mycket om urinsten, och att jag vill samanställa allt som hänt senaste månaderna och de mediciner vi nu har provat. Alla ni som läser här och vill dela med er till andra ska naturligtvis göra det, jag ser det bara som positivt! Och den som vill veta mer får mer än gärna kontakta mig så ska jag berätta vad jag kan. Och så kommer som sagt en helt ny sida här på bloggen om våra äventyr med dessa eländiga stenar. Jag vill liksom samla det hela på ett och samma ställe. Jag tänker ägna en del av helgen åt detta, så kika gärna in igen här i dagarna!

Nu säger Pojkarna Päls och jag: God natt! Over and out! :)

7 comments to Helt otroligt!

 • ska bli intressant!

 • Fantastiska nyheter!!!

  Så glad jag är för er skull! :-D

 • emma

  HURRA!!

 • Yey så bra, superNolte!! :D Så intressant också! Ser fram emot den läsningen.

 • Flemming

  Nu har Nolte fått ännu ett smeknamn Kemigrisen
  Finns det flera olika sorters stenar hos marsvin eller är det bara hundar och katter som kan drabbas av (5)olika sorters stenar ?
  Hur som helst,goda nyheter är glada nyheter så gratis till dig,Nolte och Cecilia!

 • Ingrid

  Kemigrisen gillar jag! Passar verkligen på Nolte i dessa dagar! :)
  Det finns absolut flera olika typer av stenar hos marsvin. Det absolut vanligaste är stenar av kalciumkarbonat, har för mig att uppåt 90% av fallen med urinsten ansas vara just av den sorten. Näst vanligast är stenar av kalciumoxalat, och även struvit-stenar kan förekomma. Tror även det finns andra blandningar, men detta verkar vara vad man tror sig veta än så länge.

 • ÅH, vilka underbara nyheter!! Kämpa vidare!

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>