onsdag 16 november 2011

Efter regn kommer solsken och en liten P

Jag känner att det nu är dags att jag officiellt presenterar vårt senaste tillskott här hemma! Fram till idag var det högst osäkert vad vi skulle kalla vår nya lilla vän. Han hette från början Erik, men eftersom jag har en kusin med samma namn så kände jag att det namnet redan var så starkt associerat med honom. Så efter mycket om och men så landade valet på Platon! Möjliga varianter på detta är Platon-Plutten, Platon Lillplutt och Lilla P (eftersom Björne även kallas Lilla B).

Denna lilla kille är runt 2 år och kommer från en familj här i stan som inte kunde ha honom kvar längre och därför annonserade på Blocket. Han har haft en kompis, men eftersom han blev illa åtgången av denna fick de bo separerade, och kompisen var redan bortskänkt till ett nytt hem. Redan från första anblick så kände mitt hjärta för denna lilla kille.

I söndags hämtade jag honom och efter bad och noggrann möblering i köket med helt doft-neutraliserade filtar, hus, kartonger osv. fick killarna träffas. Det blev ett väldigt tjattrande och pratande från första stund och Björne blev som besatt. Så mer eller mindre konstant under de första 12 timmarna var han på och skulle rida och kurra för allt vad tygen höll. Som tur var så visade sig lille Platon-plutten (han är verkligen liten jämfört med Björne, så ”plutten” är väldigt adekvat) vara totalt ointresserad av att utmana Björne om positionen som kung, och när Björne väl kunde fatta det så kunde han lugna sig avsevärt. Denna lilla kille är totalt undergiven och gör inga som helst antydningar att vilja ha ledarrollen. Så det enda jag sett är klassiskt dominansbeteende från Björnes håll, men inga antydningar till aggressivitet från någon av dem.

Men bara för att han är undergiven så är han verkligen inte kuvad eller mesig. Nej, redan från första stund gav han sig gärna ut för att undersöka i köket. Han söker också gärna upp Björne, och vice versa, så jag tror faktiskt de fattat tycke för varandra. De ligger nu ofta och sover bredvid varandra under samma tak, hur avslappnat som helst!

Nu under första tiden låter jag dem ha hela köket att röra sig i. Jag har en burbotten stående med spån som de kan gå i och ur som de vill, och sen fleece på resten av golvet, och så massa gömställen förstås. Och so far so good, jag är MYCKET hoppfull! Och redan totalförälskad i den lilla skrutten! Han kanske inte är den fagraste grisen i världen, men han är ändå så bedårande och hans personlighet kan man bara älska! :D

Lille Platon är dock fortfarande rädd för mig, vilket inte är så konstigt. Så jag ger mig inte på honom ännu, just nu är vi på nivån att han ska våga nosa på mina fingrar, inte bli rädd så fort jag kommer in i köket och våga ta godsaker ur min hand. Än så länge går det framåt, man märker tydligt att han påverkas av Björne också som ju gärna kommer fram och tigger när jag är i närheten. Jag ska se om jag kan plocka upp honom här någon dag snart. Jag vill så gärna väga honom. Jag tror han kan tänkas väga runt 7-800 gram, inte mer. Han är liten och långt ifrån tjock, men inte mager. Fast jag tycker allt han kan lägga på sig lite, lite extra hull kan visa sig värdefullt, så de får ganska mycket godsaker. Och han äter mer och mer för var dag, av det mesta jag erbjuder (i begränsad mängd såklart, för att vara snälla mot lilla magen) så det ska vi nog klara av. :)

Fler och bättre bilder kommer så snart Platon-plutten kan tänka sig att hålla sig ute i ljuset när jag vill fota!

9 comments to Efter regn kommer solsken och en liten P

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>