måndag 01 augusti 2011

Björne med ny attityd!

Björne har bara vuxit och vuxit sedan han kom till mig för 1,5 år sedan. Ähum, jo han fortsätter att växa även nu, mest på bredden… Men vad som framför allt har märkts denna sommaren är hur han vuxit i sig själv. Han är nog lite försiktig i sin personlighet, men senaste tiden har han riktigt blommat ut!

Exempelvis vågar Björne numera ta det stora steget över tröskeln ut från hallen där de motionerar om kvällarna. Nolte har ju sedan urminnes tider med våld forserat alla hinder i sin väg och gått på upptäcktsfärd i stora världen, men Björne har hittills alltid blivit kvar, oroligt vankande och gnällande i Noltes frånvaro. Men nu har han då äntligen taget det stora steget. Först var det i släptåg efter Nolte, men nu har han även vågat några egna små turer. Det är så roligt att se honom, man kan riktigt se hur hans självförtroende växer för var dag!

Jag tror han utveckling mycket hänger ihop med att han blir äldre och tryggare. Han börjar så sakteliga närma sig  2 år, vilket känns som någon sorts gräns mellan tonår och vuxen för en liten gris. Och med detta kommer väl någon sorts livserfarenhet och trygghet i sig själv, precis som för de flesta av oss tvåbenta.

Björnes nyvunna självförtroende är bra på alla sätt och vis, utom möjligtvis i de lägen då man är tvungen att ”handha” honom för t ex kloklippning och andra övergrepp… Björne verkar på något kanalisera Wallys ande och har upptäckt alla de bästa knepen för att göra livet svårt för matte. Som att hänga så mycket med huvudet så dubbelhakorna (jorå!) hamnar i vägen, eller som att huggas i fingrarna… Men naturligtvis tar jag gärna lite obstruerande vilken dag som helst, om det kommer med en ökad trygghet hos min älskade lilla beige-bruna limpa! :D

1 comment to Björne med ny attityd!

  • Susanna

    Det är så härligt att se hur de utvecklas, de små liven :) och roligt att läsa om med!
    Nu vet vi vad marsvinens dubbelhakor har för uppgift ;)

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>