tisdag 31 maj 2011

Sommarlov

Idag har det varit sommar i Lund, upp mot 27 grader varmt. Det passar alldeles utmärkt i och med att jag faktiskt idag fått sommarlov. Vem hade kunnat tro det i januari… Jag är så galet lättad, denna terminen har inte liknat något jag varit med om tidigare. I både bra och dålig mening.

Anyway, jag bestämde mig att det var någorlunda riskfritt att låta Grabbarna Gräs beta en stund på gräset här utanför mitt fönster. Så jag tog fram den gamla galler-överdelen jag brukar använda, och så pallen från buren och en filt att lägga över som skydd mot den ljumma vinden. Oj, så populärt det var! Nolte åt så han blev alldeles sådär körsbärs-skär om öronen och Björne sprätte glatt omkring bland gräs och vitklöver.

För några dagar sedan lät jag min käre bror filma Nolte när han springer sin vanliga kvällstur från badrummet till köket. När de har varit ute och motionerat brukar jag låta Nolte få ta sig tillbaka till buren för egen maskin, han tycker det är så roligt. Ibland ger han sig ut på ett extra äventyr in under soffan, men för det mesta springer han raka vägen mot maten! Såhär kan det se ut:

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

Om någon tycker att jag väsnas väldigt så är det bara att jag klappar lite löst i händerna, inte alls så högt som det låter i filmen. Jag tvivlar på att Nolte hör särskilt bra, men förr i tiden visste han att klappandet betyder ”kom, mat!”. Notera också hur han försöker hoppa upp själv när jag ska hjälpa honom in i buren. Han vet precis vad som är på g!

3 comments to Sommarlov

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>