söndag 26 september 2010

Vi kämpar på

Ja, vi kämpar på, lilla Nolte och jag, och lilla Björne såklart. Nolte har ont, det går inte att ta miste på. Jag tror Metacam:en gör nytta, men det kan väl bara ta udden av det värsta. Nolte är ganska trött, och tacka fasen för det. Jag försöker peta i honom vätska och vätskerika grönsaker, tänker mig att det kan späda ut urinen och göra att det svider mindre.

I morgon ska jag ringa Fågelkliniken, på minuten när de öppnar, håller alla tummar i världen att de ska kunna ha en tid. Känns så viktigt att Nolte får komma till en erfaren marsvins-veterinär, framför allt med tanke på hans ålder. Jag vill ge honom bästa möjliga odds att klara detta.

Det börjar bli hög tid att få ordning på framtänderna också. Nolte har inte velat äta morot de senaste dagarna, tänkte att hans aptit nog påverkas lite av smärtan. Men nyss så provade jag att riva morötter till honom, och då gick det ner. Så jag tror det är hög tid, som sagt. Jag kan inte begripa hur hans framtänder kunnat bli så groteskt fula. En är ju troligtvis skadad sedan länge, därför tjock och missfärgad. Men i underkäken är det som om tänderna delat sig och består av typ 3 mindre delar… Svårt att förklara, men helknasigt. Ska se om jag kan ta en bild så småningom. I alla fall så kan det ju passa ypperligt att ta hand om gaddarna i samband med operationen.

Jag vill också tacka er alla som kommenterar mina inlägg, det är ett otroligt fint stöd när det känns lite tungt. Och att veta att fler bryr sig om lilla Nolte värmer i hjärtat! :)

1 comment to Vi kämpar på

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>