fredag 07 maj 2010

Uppdatering!

I skrivande stund är jag så trött så jag kan kräkas, så det blir en kort uppdatering. Allt gick finfint hos veterinären, med hjälp av lokalbedövning och kontrastvätska kunde hon se att det fanns en skada på hornhinnan. Så nu ska Nolte få ögondroppar morgon och kväll i en vecka.  Nolte var väldigt duktig, även om han högljutt lät oss alla veta att han var missnöjd med läget. Medan vi väntade på att lokalbedövningen skulle verka hade han inga som helst problem att lägga sig och sova gott i en filt på undersökningsbordet. Mindre orolig gris får man nog leta efter. :)

Veterinären som hade jour var en ganska ung tjej, måste ha varit ganska nyutexaminerad. Och ingen specialist på marsvin, men i detta fallet gick det fint ändå. Men hon blev lite smått förskräckt när Nolte tvättat sig och fick en massa tårvätska i ögonen, hon hade inte kolla på att marsvinstårar är vita. Hon trodde det var något som kom ur det skadade ögat, och då kan man ju lätt bli lite förskräckt. Men då talade jag om för henne hur det förhöll sig. Annars var både hon och sköterskan mycket trevliga mot både Nolte, mig och min bror. :)

Tack vare detta spektakel blir det också en resa för grabbarna till Göteborg. Jag och resten av familjen ska gå på speedway på Ullevi i morgon kväll nämligen. Tanken var att pojkarna skulle stanna hemma och bli matade av en av mina nära vänner (inte vem som helst anförtros den typen av uppdrag, det ska gudarna veta!). Men nu med ögondroppar och allmän tillsyn så blir det lättast att de får åka med. Det innebär egentligen inga större problem. Och jag slipper sakna dem under de 32 timmarna jag skulle ha varit borta. :P

Nolte blundar fortfarande mest med ögat, men det är inte så himla konstigt! Han har fått första ögondroppen ikväll, gick mycket bra, så nu hoppas vi ögat ska kunna börja läka sig. Och nu ska matte äntligen få sova, i morgon blir en lång men underbart rolig dag! :D Godnatt!

1 comment to Uppdatering!

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>