fredag 03 september 2010

Tack, Nolte!

…för att du håller mig sysselsatt! Jag kan här nu offentliggöra de världsomskakande uppgifterna att Nolte…. *trumvirvel* …har skadat sig i ögat!!! Och inte vilket öga som helst! För att vi ska få lite variation så hade turen nu kommit till höger öga! (igen…) (För den som inte förstod det så dryper detta första stycke av ironi. :P )

Kan någon begripa detta? I lördags fick han sista droppen för skadan av höstrået i vänster öga. Och igår, någon gång under dagen, stack han sig i höger öga. Hade det varit samma öga hade jag nog blivit orolig, men nu har han ju bytt öga mellan de 3 senaste skadorna. Höger, vänster, höger. Den som var tidigare i våras tror jag var vänster också, så det är ju lysande.

Vi åker inte till veterinären den här gången, i alla fall inte ännu. Jag har fortfarande droppar kvar från senaste skadan, så jag följer samma ordination och hoppas det ska bli fint. Blir det inte fint får vi ju såklart pallra oss iväg. Igår kväll fick han första dropparna och det ser i alla fall inte värre ut efter natten, så jag tror vi ska klara oss. Men kan se ett litet sår på hornhinnan i nedre delen av ögat, en liten vit fläck och lite grummel. Vilket inte heller blivit värre under natten, vilket måste vara ett gott tecken. Vad jag kan se finns inget skräp kvar i ögat heller. Hade det gjort det hade det troligtvis sett betydligt värre ut idag.

Men kan någon begripa detta? Jag blir stollig på gamla knasgrisen. Nu funderar jag allvarligt på att vidare undersöka det där med skyddsglasögon…

4 comments to Tack, Nolte!

 • Flemming

  Du e´bedrövlig Nolte !

  Å´så skriver vi samma gamla text igen: Krya på dig Noltemannen !

  Vist är han en knasgris men en mycket älskad sådan om jag känner dig rätt.

 • Ingrid

  En oändligt älskad knasgris, det är ett som är säkert! :D

 • Oj vilken otur han har Nolte gubben. Nu vet jag ju inte om du redan har så, eller om det ens hjälper, men ett tips kanske skulle vara att du pressar in höet i en tunnel/rör av nåt slag så att det sticker ut ordentligt på båda sidor. Då kan dem forfarande dra ut och beta av det från naturlig höjd men inte rusa in i det vilket ju ökar höstickchansen.
  Krya på ögat nu söt Nolte :)

 • Ingrid

  Men du, en sån fin idé! Jag har just börjat fundera lite över alternativa sätt att ge dem hö. De älskar ju så att få busa runt i en stor ruska, men så som det blivit nu kan vi ju bara inte ha det… Så jag ska absolut prova ditt tips! Tack! :)

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>