torsdag 23 september 2010

Som väntat

Som väntat visade röntgen idag att Nolte har en urinsten. Skönt att få bekräftat vad det är, men samtidigt undrar jag vad i helsike jag gör fel?! Först Wally och nu Nolte, det är en ganska hög andel av grisar i min omvårdnad som fått samma problem… Vad göra…? Steg ett blir i alla fall: ingen mer pellets i huset!

Nu blir det i alla fall fråga om operation. Trots att detta inte är första gången jag är med om urinsten har det fortfarande inte blivit någon operation. Vi träffade en trevlig veterinär på djursjukhuset, henne har vi inte träffat förut. Hon tyckte det kunde vara en god idé för mig att kontakta Cecilia angående operationen, men sa också att om hon inte hade några tider inom rimlig tid, så fanns det ganska gott om tider på djursjukhuset. Så first thing på måndag för mig blir att ringa Fågelkliniken.

Nolte blev klämd på, röntgad och fick temperaturen tagen på sig (vilket var första gången). Tempen var normal och klämmandet visade att blåsan verkade tömd och fin, dvs. det är inte stopp. På röntgen syntes tydligt en ensam sten i blåsan. Med oss hem fick vi recept på Metacam, så Nolte i alla fall kan slippa en del av smärtan. Hur stor nytta det gör kan jag inte avgöra, han verkar ha det lite besvärligt ändå. Men jag tror det hjälper honom att få sova gott, han har legat helt utslagen och nannat, alltid något.

Lilla Björne fick också följa med till veterinären, som vanligt. Dels som moraliskt stöd för Nolte, men mest för hans egen skull. Jag vill inte ens änka på lilla stackarn helt ensam hemma. :(

4 comments to Som väntat

 • Flemming

  Vilken tur att Nolte hamnade hos en människa med ett gott hjärta!
  Nu blir det operation och sen är han redo för mer hö i ögat …

 • Vilken tur i oturen du har som verkar omgiven av kunnig smådjurspersonal. Vi håller tummarna ännu mer än sist och skickar styrka till tappra Nolte!

 • Ett annat alternativ är ju att åka till Göteborg och Blå stjärnan.

  Trist krämpa, för övrigt. Urinsten tycks vara väldigt modernt… Jag röstar för att vi utrotar eländet (vaccin, någon?) och inför nästa mode – att vara frisk och leva lyckligt i 8 år.

 • Ingrid

  Blå Stjärnan kunde vara ett alternativ, men jag tror det blir lite svårt för mig att få till logistiken… Vore betydligt skönare att kunna ordna det närmare hemma känner jag, både för mig och Nolte. Jag är för övrigt helt med på att utrota urinsten! Tycks vara på modet ja, framför allt i det här hushållet…

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>