torsdag 12 augusti 2010

Pigg plupp

Idag har gammel-Nolte varit i toppform. Bete hela eftermiddagen, och som han slet och mumsade. Det var som om han hade ett uppdrag som han tog på största allvar. Bara någon liten stund kunde han unna sig att vila lite på fleecefilten i den övertäckta delen. Björne var inte lika seriös i sitt betande, han hade tid att skutta omkring och prata och poppa lite.

Noltes öga ser för övrigt himla fint ut idag. Igår såg han lite röd och svullen ut och det rann väldigt ur ögat, så jag var lite orolig. Men idag är det betydligt bättre. Nu när allt blod är borta kan jag faktiskt inte se något sår, så jag undrar om det kanske var en skada på insidan ögonlocken på något vis. Well, well, huvudsaken är att han repar sig.

För övrigt håller vi på med ett projekt som går ut på att, lite i taget, fila ner Noltes fula framtand som stuckit iväg på tok för långt nu. Lättas vore väl att åka och få tänderna tilljämnade hos en veterinär, men med tanke på vårt dåliga läge här i skogen känns det inte så lockande. Dessutom vill jag försäkra mig om att det görs helt rätt, så därför vill jag i alla fall vänta tills vi är tillbaka i Lund och kan åka till Cecilia på Fågelkliniken. Men det går ganska bra med filandet, det verkar inte vara obehagligt för Nolte, annat än att det är trist att sitta still. Vi hoppas att han ska börja slita ordentligt själv på tanden när vi fått ner den lite grann. Det ska tilläggas att han inte har några bekymmer att äta, han gnager på pinnar, knaprar morot och betar gräs utan problem. Så vi är inte så oroliga, vi tror det kommer ordna sig fint för gamla älsklingsgubben! :)

4 comments to Pigg plupp

 • Flemming

  Hmmm, just nu tänker jag på en jättelik träslöjdsfil …

 • Ingrid

  Haha, nejdå, det är bara en liten nagelfil i metall.

 • Flemming

  Det låter lite bättre …

  Var glada för att ni inte är i Skåne just nu …
  Här åskar det så man håller på att trilla av stolen !

 • Nämen ärtgubben hur har man lyckats göra illa sig :P Skönt att det verkar läka på så bra. Det försvinner nog helt snart :) Betesstunder gör ju susen för marsvinshälsan :)

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>