måndag 06 december 2010

On track!

Jodåvars, vi är allt på rätt spår fortfarande. :) Ber om ursäkt för bristen på rapporter, jag har känt mig ganska dränerad på det mesta senaste veckan. Mitt uppe i tentaplugg och annat i sammanhanget högst ovidkommande. Tråkigt och eländigt och jag vill egentligen bara ta pojkarna och hoppa på tåget hemåt och ta jullov. Men det är bara 2 veckor kvar, det kunde ha varit värre.

Med Nolte går allt överraskande bra. Han är pigg och glad, äter och tigger. Han har också väldigt lite ont, vilket känns som a och o. I fredags kom min Shilintong från Staterna, och han har fått det två gånger om dagen sedan dess. Jag tror faktiskt det hjälper, han har bara gnällt någon enstaka gång sen i lördags. Nu får han ju också Metacam 2 gånger om dagen, men trots det gnällde han ändå lite innan jag satte igång med Shilintong också. Så tummen upp än så länge för Mystiskt örtpreparat nr 1.

Mystiskt örtpreparat nr 2 anlände från Tyskland idag, det som alltså heter Astorin-FLUTD-Aid. Så han har fått första omgången av det här ikväll. Instruktionen för katter är att medicinen ska ges i 5 till 12 veckor, så jag väntar mig inga resultat på direkten. Jag har också dragit ner på Metacam nu för att bättre kunna avgöra när/om det har effekt.

Jag har surfat runt en del på tyska marsvinsforum. Jag kan ingen tyska ska jag tillägga, men en hyfsat tyskkunnig mamma och Google-translate är till stor hjälp. I alla fall, i Tyskland verkar det vara ”standard procedure” att behandla grisar med stenar med antingen Astorin-FLUTD, eller att annat preparat jag hittade idag, nämligen Allrodin-UTI. Det är då motsvarande Astorin, fast för, hör och häpna, kaniner och marsvin! Det finns alltså ett preparat mot urinsten för marsvin! Fantastiskt! Så fantastiskt att jag var tvungen att beställa en packe såna tabletter också. :P Jag tänker att det nog inte alls är så stor skillnad mot de jag redan köpt, men ändå, säkert mer marsvins-anpassat på något sätt. De kan också ges under längre tid för att hålla nya stenar borta.

Om det nu visar sig att detta fungerar så tänker jag överallt jag kan sprida info om det. Vore ju helt brilljant om det äntligen fanns något som kunde avhjälpa detta ack så vanliga problem utan operation och alla risker det medför. Nu vet jag ju inte ens om det kommer fungera för Nolte-gubben, men jag håller alla tummar. Vad jag och mamma kunde utröna av de forum vi läste på så har många faktiskt upplevt god effekt av både Astorin och Allrodin. Så hoppet finns! :D

9 comments to On track!

 • Åhå, otroligt att ett sånt preparat finns :) Det låter som att det bådar gott det här. Jag har faktiskt den fördommen att Tyskland är lite längre än Sverige när det gäller husdjurskunnande överlag, hoppas ni får goda resultat. Jag väntar med spänning (och hållna tummar) på fortsättningen.

 • emma

  mmm, och vill du ha mer än hyfsade kunskaper + google translate så har du faktiskt en bekant i stan som är mer eller mindre flytande i tyska – så fråga henne!
  härligt att höra att alla grisarna mår bättre ;)

 • Ingrid

  Jag vet, kära du, och jag kommer nog ta även dig i anspråk framöver! :D

 • Det är så sorgligt tycker jag att man inte har ett bättre internationellt samarbete kring såna här kunskaper. Det gäller inte bara urinsten/uvi utan generellt. Är det inte sånt man skulle kunna ha EU-samarbetet till istället för den fantastiska regeln om hur böjd en gurka för vara för att fortsätta vara en gurka… Ett EU-departement med ansvar för att översätta och förmedla kunskaper som finns i andra länder till andra. Gärna inriktat på marsvin.

  När åker du norrut? Jag har inte ens bokat biljett. Slutar väl med att jag får cykla.
  Stor styrkekram till sjuklingen, kompisen och matten!

 • Väldigt intressant läsning, ska bli spännande att ta del av dina erfarenheter. Planerar du att ta en ny röntgenbild efter någon/några månader för att följa upp, eller hur har du tänkt?

 • Ingrid

  Eller hur, hur svårt ska det vara att dela sånt här länder emellan?! Ett EU-departement lägger jag min röst på! Och gärna inriktat på marsvin, helt klart! :D

  Vi far norrut 22/12, dumma utbildningen håller på länge i år. Med tanke dock på alla tåg-problem känns det som att cykel mycket väl kan vara ett mer pålitligt transportmedel. :P

 • Ingrid

  Precis, vi tänker oss att följa upp med ytterligare röntgenbilder. Blir nog mer än en gång, då det verkar som om det kan behövas ganska lång tid med preparatet innan det verkar. Första uppföljnings-röngen blir nog när jag kommer tillbaka till Skåne efter jullovet, i mitten av januari. Jag lovar att rapportera allting noggrannt här på bloggen, känns viktigt att dela med sig av detta. :)

 • Det vore fantastiskt ifall detta faktiskt fungerar! Jag har förlorat två av mina marsvin till urinsten, varav en genomgick operation som inte lyckades p.g.a. sövningen. Jag riktigt avskyr sjukdomen. Det vore underbart ifall de drabbade djuren i alla fall kunde få aningen större chans till överlevnad.

 • Ingrid

  Jag håller helt med, hatar urinsten av hela mitt hjärta. Så onödig sjukdom! Men som sagt, kanske att detta kan vara en litet hopp för drabbade grisar. :)

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>