tisdag 17 augusti 2010

Ögontrubbel… igen!

För tredje gången på bara några månader var det idag dags igen för ögontrubbel för Noltes del. Brorsan upptäckte på förmiddagen att Nolte kisade med ena ögat, och när vi tittade närmre såg vi att det var rött och eländigt, och även att det började bli grumligt. Så jag provade att ringa till en veterinär vi ännu inte varit hos som finns i Säffle, dvs. på betydligt närmare håll än att behöva åka till Karlstad. Hon hade ingen tid idag, men sa att om vi kunde tänka oss att komma dit och kanske vänta en liten stund så kunde hon kika på hans öga in emellan två besök. Så vi åkte på en gång.

Väl där behövde vi bara vänta en liten stund innan vi fick komma in. När veterinären undersökte ögat närmre fick vi syn på en bit hö som kikade fram från bakom övre ögonlocken, lite snett bakåt mot örat. Men en tops kunde hon lirka fram den, och biten visade sig vara ca 1 cm lång! Usch! När hon tog bort den skrek stackars Nolte, den hade kilats sig fast där inne långt bak. Fy tusan, och stackars stackars älskade Nolte. Sedan droppade hon i Chloromycetin ögondroppar, och vi fick samma droppar på recept. Så nu ska det droppas flera gånger om dagen i 12 dagar, och vi ska tillbaka på koll på fredag. Ynkliga 10 minuter tog det och ynkliga 200 kr kostade det.

Så nu ska vi droppa och droppa och hoppas det blir bättre! Än så länge ser ögat ganska eländigt ut, svullet och rött och han kisar. Men skadan är nog ganska omfattande, så det är inte så konstigt. Men nu får han ge sig med detta, älskade Nolte-gubben. Vi tänker att det kanske är så att han inte ser så bra, och därför har en större tendens att få saker i ögonen. Innan skadan han fick i maj har jag aldrig varit med om ögonskador på de 5 år jag haft marsvin, så 3 grejer nu på bara några månader är en markant ökning i frekvens får man säga… Men å andra sidan spelar det ingen roll hur många gånger han skadar sig, matte finns alltid där för att ta honom till veterinären! :) Men jag tror ingen av oss tycker det är så väldigt skoj, så helst ska vi nog försöka undvika fler skador… Finns det någonstans man kan köpa små skyddsglasögon till klumpiga knasgrisar? :P

4 comments to Ögontrubbel… igen!

  • emma

    simglasögon till nolte! stackars lilla grisen! men han var tapper idag, och du med!!

  • Jag drog ut ett höstrå som satt sådär på ett marsvin en gång, det var jätteläskigt. Det såg bättre ut redan efter ett par dagar.

  • Stackars lille gris. Svinen & jag håller tummarna att han snart blir bättre.

  • Ni börjar alltså bli experter på ögonskador, usch dem är minsann ett gissel. Men brukar väl ofta läka fint ganska snabbt :) Stackars fina Nolte, tur att han har en så go matte :)

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>