tisdag 14 december 2010

Minns och saknar…

Idag är det på dagen ett år sedan Wally fick somna in. Fortfarande saknar jag honom oerhört, och just den här tiden känns det extra mycket, jag förknippar hela känslan nu inför jul och allt med den tunga perioden, motsvarande tid för ett år sen.

Efter att vi kom hem från djursjukhuset den där måndagen tände jag ett ljus, ett sånt där stort fint, som jag fått av min bror. Jag hade det sedan tänt så ofta jag kunde dagarna efter. Nu har jag tänt det lilla som finns kvar av ljuset, för av någon anledning har jag inte kunnat slänga bort det. Och så tänker jag på älskade Wally och hoppas att han är på en fin plats och har det så bra som man bara kan ha det.

Jag kommer alltid minnas Wally som kungen av marsvin, han hade en värdighet och en integritet som var så slående. Och så vacker han var! Jag kommer aldrig glömma hans uppsyn när han stack upp sitt sockersöta ansikte med de där stora mörka ögonen, och jag hörde honom säga: ”Titta så oskuldsfullt och naivt förväntansfull jag är! Om du inte ger mig något att äta så krossar du mitt lilla hjärta, och det vill du väl inte…?” För bakom den där värdigheten och integriteten bodde också en första klassens manipulativ skurk! Och det är så jag vill minnas honom, alla de där härliga sidorna av samma fullkomligt underbara gris! :)

3 comments to Minns och saknar…

  • Å så fint du minns honom, jag blir alldelens tårögd. Tänk att man ibland får den äran att bli vän med sådana speciella personer. Kram till dig

  • Flemming

    Sänder en tröstande tanke till dig och marsvinen…

  • Så fint! enda nackdelen vara att Kalle & SvartPeppars dödar blev så nära. ”Man ska inte vara ledsen för att de är döda – man ska vara glad att de levt.” Jag vet men de saknas mig.
    Nolte som lillgris var ju så häftigt att se när man som jag bara träffat han som gammelgris!

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>