söndag 08 augusti 2010

Lugn i stugorna, vi är tillbaka!

Jaha ja, var ska vi börja? Vi har varit hemma i knappt en vecka, men vi har haft besök så jag har inte haft tid att skriva. För att göra en lång historia kort så kan jag väl säga att vi hade det fantastiskt bra på våra resor, både i Österrike och i Danmark. Österrike överträffade alla mina förväntningar, ett fantastiskt land att turista i!

Vad som var väldigt jobbigt under tiden var givetvis att inte ha Pojkarna Päls vid min sida. Men det kändes hur tryggt som helst att veta att de var i trygga händer hos Eragons-Irene, och hon skickade mig fina rapporter hur de skötte sig. :D Vad jag förstod blev det en massa härligt grönbete för grabbarna, vilket ju passande nog är det bästa de vet!

På väg tillbaka till Dalsland, måndag för en vecka sedan, svängde vi intill i Göteborg och plockade upp killarna. Och vi fick det stora nöjet att träffa Irene och se omplaceringsverksamheten. Jag fick också träffa många av de berömda 30 grisarna som skulle ha blivit ormmat. Underbara små varelser! Helt bedårande, var och en på sitt eget lilla sätt! Jag tycker det är så fantastiskt hur en hel kedja av människor har hjälpts åt att se till så dessa grisar går en betydligt ljusare framtid till mötes. Jag kan bara falla på knä och buga mig!

I alla fall, när vi kom fram till omplaceringslokalen så var pojkarna i en utebur på gräsmattan intill. Nolte låg i reseburen och sov medan Björne var utanför och mumsade gräs. När Nolte hörde min röst lyfte han på huvudet, vilket är ovanligt. Sedan la han sig ner igen. Men när jag började prata igen så lyfta han återigen på huvudet, och sen lyfte han faktiskt på sin vita lilla rumpa och lufsade ut ur reseburen och fram till gallret för att sniffa på min hand. Och jag blev så rörd! Han bryr sig aldrig annars om att man kommer när han ligger och sover, men nu var det som om han både kom ihåg mig och dels hade någon uppfatning om att det var länge sedan vi sågs. Min älskade lilla gammel-rufs! :D

Väl hemma och i gamla vanliga buren agerade killarna som om de aldrig varit därifrån, de hittade hem direkt. Björne är pigg och glad som vanligt, och även Nolte är faktiskt riktigt pigg. Han ser ut att ha tappat lite mage, han har nog fått en betydligt hälsosammare diet hos Irene. Däremot verkar han faktiskt ha fått tillbaka en massa muskelmassa, han har biffat till sig över nacken och skulderbladen. Härligt att se, han ser betydligt friskare ut nu än när vi åkte. Och han är piggare över lag, det syns i ögonen och märks i sättet. Och han låter gärna igen, men vad som förbryllar mig lite är att han är väldigt hes. Men så länge han måt bra i övrigt ser jag ingen anledning till oro över det. Han ser också väldigt bra ut i sin andning, betydligt mer lättandad än när han var sjuk.

Så det är läget som det ser ut nu! Tyvärr så har jag pajat min digitalkamera när vi var ute på resa, så det blir nog lite dåligt med bilder ett tag nu framöver. Jag ska köpa en ny, men det blir nog inte riktigt ännu. Tills dess får jag försöka kompensera med desto mer målande skrivande! :)

4 comments to Lugn i stugorna, vi är tillbaka!

 • Flemming

  Välkommen tillbaka alla tre !

  Nolte har säkert försökt göra sin röst hörd och på Eragons finns det många röster …

 • Österrike, har bara mellanlandat där men ska minsann komma ihåg din rekommendation :)
  Hihi, det är nog i alla fall ingen fara med hesheten, Koffi hade nästan tappat rösten helt som äldre, han väste mest när han skrek.

 • Välkomna tillbaka!

  Kram från Flisan & piggarna

 • Ingrid

  Tack allihop! :D

  Eleni: Låter faktiskt riktigt betryggande! Då ska jag inte oroa mig, så länge som han mår så bra som han gör. :)

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>