torsdag 24 juni 2010

I mål!

Ikväll har Nolte fått sista dosen Bactrim. ”Whiiip!” säger Nolte, vilket ungefär betyder ”Tack gode gud för det! Äntligen slut på dessa outhärdliga övergrepp!” Jag kan tycka att Nolte överdriver något, det hade gått mycket snabbare och enklare om han hade kunnat tänka sig att sitta still och gapa. Istället för att vrida och vända sig åt alla möjliga och omöjliga håll för att slippa doseringssprutan. Suck Nolte, alltid samma visa…

Resultatet efter 7 dagar med antibiotika får ses som mycket positivt! Nolte rosslar i princip inte alls längre, och han är piggare och vaknare på det hela taget. Han har också börjat prata mer igen, vilket känns helt underbart. han är ju liksom inte sig själv när han inte är en liten gnällspik. :P Jag tycker fortfarande han andas lite tungt, men vad jag har förstått så kan det ta ett tag inna lungorna återhämtar sig efter en sån här omgång, i alla fall hos oss människor, och troligtvis då också hos grisar. Först måste man ju bli av med infektionen, vilket vi förhoppningsvis nu har, och sen måste ju lungorna läka ihop sig och komma till rätta med själva inflammationen. Vi får se sen vad återbesöket på djursjukhuset ger, om de kanske vill ta en kontrollröntgen eller så.

Att få i Nolte probiotika och C-vitamindroppar fick jag ge upp ganska snabbt. Han ville ABSOLUT inte. Istället har det fått bli extra paprika för C-vitaminen, och vad gäller probiotika så var jag inte så orolig, jag vet ju att han klarar Bactrim bra. Vi har inte heller kunnat se någon antydan till problem med magen, hans pluttar ser ut precis som vanligt. :) Men han är en riktig skurk Nolte, han går inte på några tricks! Jag försökte blanda den nedrans Fiber Plex:en med banan och havregryn, ”mums!” tänker man ju spontant. Men inte Nolte! Man såg riktigt hur han tänkte: ”Nej vänta nu här, banan och havregryn… Den här tiden på dagen..?” *Ger mig en misstänksam blick* ”Det är någon skumt på gång här! Jag tar lite hö istället… Och matte, dig håller jag ett extra öga på!”

3 comments to I mål!

 • Flemming

  Det är ju skönt att Noltemannen blir bättre för varje dag …
  Ingrid, du skrev den 15 juni att Nolte har tappat lite av sin muskelmassa.
  Vad sa veterinären om det eller du tog kanske inte upp det ?

  En trevlig midsommar tillönskas er alla.

  Flemming

 • Ingrid

  Jo, jag nämnde att jag tyckte han tappat lite i muskler, men jag minns inte att hon sa något speciellt om det. Dessutom är ju det en högst subjektiv observation från min sida. Jag tänker mig att det kan ha med hans stigande ålder att göra, kroppen omformas lite. Han har ju inte minskat i vikt, så det kan inte vara mycket han har tappat, om han nu har det.

  Trevlig midsommar till dig också! :D

 • Skönt att ni slipper den otäcka medicinen mer =)

  Vi önskar också trevlig midsommar!

  Kram från Lisa, Fred & George

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>