måndag 14 juni 2010

Grabbarna Gräs hela dagen!

Oj, så mycket gräs de får nu pojkarna, varje dag. Och det mumsas så flitigt så, de verkar sakna botten! Eller ja, i alla fall Nolte. :P

Såhär bor under sommarvistelsen, en lite annan variant än vad vi körde när vi var här vid påsk. Jag tror de tycker om det, båda skuttar utan problem över den lilla bron. :)

Nolte har för övrigt blivit lite snorig och rosslig igen, mest när han sover. Ibland tycker jag han ser lite tungandad ut också. Annars är han väldigt pigg, nyfiken och hungrig, vilket ju alltid är positivt. Härom kvällen tog han en rejäl travrunda runt på hela undervåningen, hej vad det gick! :D  Så jag avvaktar och håller honom under uppsikt, och hoppas att han kryar på sig av sig självt. Skulle det bli värre får vi såklart åka till veterinären. Det dumma nu är att det är väldigt långt till närmaste någorlunda marsvinskunniga veterinär. Närmast är Karlstad smådjurssjukhus, och dit är det hela 10 mil. Så det blir ju ett litet projekt om det ska åkas dit, men behövs det så behövs det, punkt slut. Men vi hoppas innerligt att det inte ska behöva bli aktuellt!

3 comments to Grabbarna Gräs hela dagen!

 • emma

  Krya på dig Nolte!!
  Det ser ut som att grisarna trivs med omställningen, det är lite extreme bur makeover över det hela =) Och nu utgår jag från att det inte inkräktar på köksutrymmmet, så då kan ju inte matte använda det som ursäkt för att inte diska, hihihi!

 • Flemming

  Pizzagrisar …
  Vegetarisk pizza med extra allt ?

  Noltemannen är kanske allergisk mot höet/halmen/spånet på golvet.
  En blogg (kan naturligtvis inte hitta texten just nu) nämner att en av grisarna var snuvig under tiden den trampade på spån men det försvann när det blev fleece på golvet.
  Hon testade att återgå till spån och då återkom snuvan.
  En annan blogg gissade på terpentin i spånet …

  Som vanligt Nolte,krya på dig gubben.

 • Ingrid

  Emma: Matte har tillgång till diskmaskin, så diskproblemet är löst i vilket fall!

  Flemming: Jag tror bestämt det är Kålkompaniet du tänker på, jag är ofta där och läser. :) Hon har en gris som är allergisk mot spån vet jag. Jag har övervägt den möjligheten vad gäller Nolte. Men i och med att han blev bättre och sen sämre igen, så tycker jag inte det talar för allergi. Dessutom är det ju annorlunda spån och hö här än hemma i Lund, så då borde man kanske ha kunnat märka skillnad… Men det är ju inte säkert förstås. Nu ska vi ju till veterinären på torsdag, så får vi se vad de säger.

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>