onsdag 20 oktober 2010

Från förtvivlan till hopp?

Nolte fortsätter att se till att hålla mig sysselsatt, vill jag lova. De senaste dagarna har han haft väldigt ont när han har kissat, det började i söndags. Innan dess tyckte jag han hade blivit avsevärt bättre, men så plötsligt fick han väldigt ont igen. Jag hittade små kalk-fläckar på sovsäcken han legat ovanpå, och tänkte att det säkert hade med det att göra.

Han fortsatte ha ont, och vid något tillfälle såg jag även lite blod i kisset. Gissa om jag blev förtvivlad, jag tänkte att han har fått en sten till. Vad i hela fridens namn skulle jag ta mig till då? Jag har läst om marsvin som fått nya stenar bara veckor efter operation.

Men så idag tycker jag det verkar vara mycket bättre igen. Jag hörde Nolte gnälla innan frukost och någon gång efter, men det är betydligt mindre och jag har sett honom kissa utan att gnälla. Jag kan inte heller se något blod alls. Jag är nu lite fundersam kring vad som pågår egentligen. Jag har gett Nolte tranbärsdricka minst två gånger dagligen sen i söndags, och han har fått så mycket gurka och andra vätskerika grönsaker så det är nästan löjligt. Dricka ur flaska vill han helt enkelt inte, jag får nog bara acceptera det.

Så min förhoppning är att om det är eller var något där inne i blåsan så ska det spolas ut, om det inte redan har det. Hoppas, hoppas!!! Annars är han pigg och go’, älskade gammelgubben, för att inte tala om ren! :D Och Björne är pigg och söt som vanligt, min lilla gosegubbe!

4 comments to Från förtvivlan till hopp?

 • emma

  vi håller tummarna för att det håller sig bra nu!

 • Håller också tummarna att det ska ge sig någon gång, men nu låter det ju ändå att det går åt rätt håll – tror det är super att du pepprar han med vätska i alla fall, låter som en bra strategi. Vad jag vet verkar även lingondricka lindrande vid urinvägsinfektion i alla fall.

 • Flemming

  Kalkfläckarna kan komma från vattnet som levereras just nu då det ordinarie vattnet är bortkopplat.
  http://www.vasyd.se/VattenAvlopp/Dricksvatten/lund/Pages/Bolmentunneln_Lund.aspx

  Nu skall det tas med en nypa salt och Nolte kanske skulle ta en tur till Cecilia.
  Om han inte vill dricka från en flaska, då kanske du kan ”fylla på ” med hjälp av en doseringsspruta ( 5 ml ) som man kan köpa på apoteket för en tia.
  Vill han inte dricka från flaska överhuvudtaget då kanske tänderna bör kollas …

  Nu kanske jag skrämde upp dig men det var inte meningen, vill bara att Noltemannen lever för evigt …

  Som vanligt avslutar jag med: Krya på dig Nolte!

 • Ingrid

  Jag har faktiskt kikat på det där med vattnet, också, tydligen ska det ju inte innebära några stora förändringar. Men tack för länken! :)

  Vad gäller att åka till Cecilia så avvaktar jag lite nu när han är så avsevärt bättre. Vi har haft en del kontakt sedan operationen, senast i fredags, så jag vet att det bara är att jag hör av mig om det blir värre igen.

  Jag ger honom vätska i doseringsspruta redan, och transbärsdricka, så mycket jag bara kan få i honom. Jag har 2,5 ml, och det får ju inte plats så mycket i magen varje gång. Jag brukar försöka få i ca 10 ml per gång, men det är ändå väldigt tidsineffektivt jämfört med att han får i sig det på egen hand. Och Nolte blir så sur på mig.
  Tänderna fixades ju till av Cecilia vid operationen, och eftersom han inte har några problem att äta så tvivlar jag på att så är fallet. Han har egentligen aldrig druckit något vidare, det har mest gått lite i perioder.

  Och inte blir jag uppskrämd, det gläder mig att du bryr dig om min gamle Nolte. :)

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>