torsdag 09 december 2010

Det rullar på

Just nu gör jag allt för att slippa plugga till min tenta på måndag, så som ett led i detta tänkte jag att en uppdatering gällande Pojkarna Päls kunde vara lämplig! :D

Pojkarna jobbar just nu flitigt med en färsk hö-ruska, ”tugg, tugg” låter det från buren. Ett av de bästa ljuden jag vet! De ser så nöjda ut, både två. Jag kan redan nu flagga för att vi firar Björnes 1-årsdag på söndag! Tänk så snabbt tiden går, kära nån. Lilla Björne som kom och vägde 350 gram har no vuxit till en maffig kille på 1140 gram. Wow! Det handlar mycket om Nolte nu, men Björne är icke att förglömmas! Han utgör ju trots allt 50% av Team Pojkarna Päls. :)

Vad gäller Nolte så kör vi helt enkelt på. Jag var i kontakt med Cecilia på Fågekliniken i tisdags, och vi la upp lite aven plan för hur vi ska fortsätta. I morgon ska jag ta en tur till Hjärup för att plocka upp lite mer Baytril bland annat. Cecilia tyckte att han får gå på Baytril ett tag till, likaså Metacam och Andapsin. Så nu ska jag få vad jag behöver så jag klarar mig över jul. Hon lovade också att det bara är för mig att höra av mig om det är något medan jag är borta, vilket känns tryggt. Det är ju inte direkt så att Dalsland kryllar av marsvinskunniga veterinärer… Sen föreslog hon också en ny röngen inom några veckor, vilket då får bli när jag kommer tillbaka i januari.

Vi har arbetet in en fin rutin nu, Nolte och jag med medicinerna. Innan frukost serveras Metacam, Baytril och Shilintong. Dryga 2 timmar senare Fiberplex och Andapsin. Sen runt middagstid, typ kl 18, blir det Astorin, och strax innan kvällsmat Baytril och Shilintong igen. Pust! Tack och lov verkar även Nolte ha vant sig vid hela grejen, så han är faktiskt jätteduktig, det går himla smidigt. Och han är så söt när han sitter på min skrivbordsstol på handduken och ”tuggar” i sig sin medicin. Trots allt elände så har han kvar sin pigga, nyfikna och obekymrade uppsyn. Pratglad och godmodig, som han alltid har varit. Maken till kämpe, säger jag bara! Gammal, tuffsig och raggig, med diverse skönhetsskavanker, men som jag älskar denna lilla gosegris! <3

Jag känner också lite är nu att det jag gör är större än bara just Nolte. Om vi nu faktiskt lyckas komma någon vart med stenarna så är det ju ett stort steg för många svenska grisar. Som Cecilia sa, de har en hel del intressanta saker för sig i Tyskland när det gäller husdjursmedicin, men tyvärr är de så envisa med att hålla allt på tyska, vilket gör att det får svårt att nå ut till omvärlden. Men jag ska i alla fall göra vad jag kan genom att sprida mina erfarenheter kring detta, det är i alla fall ett steg i rätt riktning. :)

2 comments to Det rullar på

  • …och Allan och jag ska till Fågelkliniken igen imorgon. :-( Mirakelmedicin önskas. Det går bra med tysk. Eller för den delen med vilket ursprungsland som helst.

  • Ingrid

    Åh nej, stackars Allan, och stackars dig! Jag trodde faran var överblåst, men uppenbarligen kan man aldrig ropa hej. Tusan, känner verkligen med dig… :( Jag håller alla tummar för er!

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>