tisdag 15 juni 2010

Dags igen…

Jaha ja, då var det bestämt, det blir besök hos Karlstad Smådjurssjukhus på torsdag. Efter att hela förmiddagen ha diskuterat saken med mamma, som ju är sjuksköterska, så har vi kommit fram till att det kan handla om hjärtsvikt för Noltes del. Det är en hel del som talar för det, tex att han sover mycket och alltid djupt, att han börjat rossla och andas tyngre, att han blivit betydligt mindre pratsam, att han ofta är kall om öron och tassar. Och nu när jag tänker på det kan man nog se att han tappat en del muskler över skulder-partiet. Hela han hänger mer liksom. Nu är han ju äldre, men detta har ändå gått ganska fort, och han har ju faktiskt inte fyllt 5 ännu. Bra info om hjärtproblem hos marsvin finns här.

Det känns egentligen som om vissa av dessa förändringar kom i samband med Wallys bortgång. Vill man vara lite poetisk kan man kanske säga att  Noltes hjärta krossades då och aldrig riktigt återhämtade sig. Tramsigt egentligen, men lite fint samtidigt.

I vilket fall, vad det nu än handlar om, så vet jag att jag inte kommer få någon ro innan detta har undersökts. Framför allt inte med tanke på att jag vet att vi ska åka iväg senare i sommar. Om det nu handlar om hjärtat så tjänar man ju också på att upptäcka det så tidigt som möjligt, det finns ju bra mediciner för att avhjälpa symtomen och sakta ner förloppet. Så jag känner mig ändå vid gott mod. Och jag har ju bra erfarenheter av veterinärerna i Karlstad, så jag tror det blir bra.

Nolte är också vid gott mod, han har nyss kommit in från ca en timmes intensivt bete. Min gosegubbe! :)

6 comments to Dags igen…

 • Flemming

  Ingrid, det var förståndigt av dig att boka en tid till Nolte.
  Nu glömmer vi tankarna på allergi och fleece!
  Jag önskar att det fanns något jag kunde göra för Nolte men även om jag skickade en påse med nyskördad skånskt hö, så blir han nog inte frisk av det …
  Medicin är nog det enda rätta och riktiga.

  Nolte: Gör inte Ingrid bekymrad ,utan se till att bli frisk.
  Jag lovar att hålla båda tummarna för dig !!!

  Mina varmaste hälsningar
  Flemming

 • Ingrid

  Tusen tack för ditt stöd, känns så trevligt att veta att det finns människor där ute som bryr sig om lilla Nolte. :) Jag lovar att uppdatera så fort jag bara kan. Nolte gör vad han kan för att inte göra mig bekymrad, han är trots allt väldigt pigg och alert. Och hungrig! ;)

 • emma

  Hjärtsvikt låter obehagligt, men visst kan medicin hjälpa? Hoppas Karlstad Smådjurssjukhus kan mäta sig med Fågelkliniken i Skåne! Jag håller alla tummar och tår och skickar positiva tankar från Nååje till er båda.

 • Ingrid

  Tack, Emma G, ditt stöd är ovärderligt, även om det kommer hela vägen från Nååje! :D Medicin hjälper! Man kan ju aldrig bota hjärtsvikt, men man kan lindra symtomen och sakta ner förloppet. Med tanke på Noltes ändå ganska höga ålder känns det som en helt ok deal. Nu vet vi ju inte om det är det, så man ska väl inte ta ut för mycket i förskott.

 • Vad trist det är när ens små kompisar mår dåligt. Jag och mina grisar håller tummarna för att allt går bra i morgon.

  Kram från Flisan & piggarna

 • Usch, usch, usch… Ja, här håller vi alla tummar, tassat och tår för Nolte-gubben. En liten sork-pacemaker, kanske?

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>