måndag 10 maj 2010

Bästa veterinärbesöket!

…någonsin! Idag var vi ju som bekant i Hjärup på Fågelkliniken och träffade djurskötare Anna Englund och veterinär Cecilia Trägårdh som driver mottagningen. Måste först och främst säga att de var hur trevliga som helst! Och de hade så väl hand om killarna, man märkte att de båda hade marsvinsvana och var väldigt kunniga på området. Härligt att äntligen ha hittat ett sånt ställe! Jag kommer utan tvekan fortsätta gå dit i framtiden! Dessutom kostade det mig endast 17 kr att ta mig från hemma till Hjärup. Hurra!

Och för pojkarnas del gick det bättre än man kunnat ana! Noltes öga såg jättefint ut, det har redan hunnit läka massor. Och vad gäller Björne så visade det sig att dessa två små utskott är en helt naturlig del av fortplantningsapparaten som alla hanmarsvin har. Wow!? Hade jag ingen som helst aning om, men då lärde man sig något nytt idag! Och lättad blev jag ju såklart!

Cecilia kollade också grabbarnas tänder, lyssnade på hjärtat från en massa olika håll och klämde både här och där. Och konstaterade att allt var helt i sin ordning på dem båda! Yay! Hon kikade på Noltes konstiga tand och konstaterade, precis som de sa på Blå Stjärnan när jag ringde för rådgivning, att tanden nog vid något tillfälle blivit skadad, därav missfärgningen och att den är tjockare. Och även hon sa att så länge den slits och Nolte kan äta utan problem finns ingen anledning till åtgärd.

Hon sa också, till Noltes enorma glädje, att hon inte skulle vilja kalla honom överviktig, utan att han snarare har bra hull! ”Där fick du dig, dumma matte som försöker banta mig hela tiden!” säger Nolte triumferande! Ok Nolte, det är slut på bantandet. Men bara för att du inte är överviktig nu betyder ju inte det att du behöver bli det! Så nej, det blir inte kligröt varje kväll! Nolte som för övrigt gnällde så pass så veterinären inte kunde höra hans hjärta när hon skulle lyssna. Till slut tystnade han dock, men så fort hon flyttade stetoskopet fick han ju lov att gnälla en stund igen. :P

Jag är inte säker, men någonstans i min eufori över att allt stod väl till, tycker jag mig minnas att hon nämnde ordet ”exemplarisk” när hon omtalade fina lilla Björne. Och matte sträckte på sig av stolthet så hon nästan fick ryggskott! Och även om hon inte sa just det ordet så var ändå kontentan att hon ansåg att Björne, och även Nolte, var i mycket fin form och väl skötta. Sånt kan man aldrig höra för ofta! :D

Eftersom pojkarna var så duktiga (typ, eller hur Nolte? :P ) så fick det lov att serveras finaste kvällsmaten från morföräldrarnas trädgård:

 

(Har ni förresten sett så stor Björne har blivit? :O Hela 830 gram Björne är det nu minsann!)

3 comments to Bästa veterinärbesöket!

  • Härligt! Både berömmet och kvällsmaten! Jag tror att kirskål är rätt kalorifattigt… Jag hoppas det i alla fall, mina får så mycket jag kan bära på väg hem från jobbet :)

  • Å vad skönt att allt är bra med dem i alla fall, snyggingarna! :) Tackar för dina gratulationer, jag höll föresten tummarna för blandmolnen ;)

  • emma

    Heja Fågelkliniken! Humor med en anställd som nästan heter trädgård! Så härligt att ni hittat rätt veterniär, men jag hoppas ni håller er borta från alla veterinärer länge nu! Så fint och grönt det blev i buren, förresten. Länge sedan jag träffade de små exemplariska grisarna nu, det får vi se till att ändra på!

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>