söndag 07 mars 2010

Bada marsvin

För en gång skull var jag faktiskt uppe tidigt, eller relativt tidigt i alla fall, denna söndag.  Min praktik gör ju att min dygnsrytm ser lite annorlunda ut mot vad jag är van vid. :P Nolte och Björne knaprar stillsamt hö nu efter frukosten. De har ingen aning om att matte planerar för bad idag! Matte våndas inför detta, det ska gudarna veta.

När jag badar marsvin brukar jag göra det i min duschkabin. När Wally levde badade jag honom och Nolte var för sig. Då använde jag underdelen av deras resebur med en handduk i botten, så den inte skulle bli hal. Sedan använde jag duschen för att blöta och skölja. Senaste gången det badades var när jag hade Svante här. Svante var en 4 månaders kille som jag försökte få att gå ihop med Nolte, men de hatade varandra, trots alla mina försök, så han fick flytta hem till sin uppfödare igen. Då, i alla fall, badade jag Nolte och Svante samtidigt, som en bonding-grej. Då hade jag en handduk på golvet i duschkabinen och använde både duschen och en fylld hink med vatten och en skopa för sköljning. Jag tänker nog försöka mig på det upplägget med Nolte och Björne idag.

Summan av kardemumman är i alla fall att det är ett helsike att bada marsvin! Jag brukar vara helt slut efteråt, och träningsverken dagen efter, efter att ha stått på knä halvt framåtlutad och spänd, brukar vara obarmhärtig. Och marsvinen hatar det, och så såklart hela tiden försöka åla sig iväg, hala och eländiga. Men det är nödvändigt nu, Nolte har lyckats få intorkat brunfärgat kiss på flera ställen på rumpan. Dessutom tänker jag mig det som en bra relationsförstärkare nu när Björne är en lite påfrestande tonåring.

Jag hoppas kunna ta lite bilder när pojkarna är nybadade som kommer upp här senare. Tills dess får jag be alla hålla tummarna för mig, det behövs alltid när det ska badas! :P

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>