onsdag 30 juni 2010

Återbesök

Igår var matte och gammelmatte på återbesök med herr Nolte på djursjukhuset i Karlstad. Och Björne var med såklart, han skulle aldrig klara så många timmar ensam utan Nolte. Besöket gick väldigt bra. Vi träffade en underbar veterinär som lyssnade och tittade på Nolte, och mot bakgrund av våra observationer kunde hon friskförklara honom. Yay! :D Inte för att jag hade trott något annat, men det är skönt att få det på papper.

Veterinären hette Anna och hade totalt rätt inställning gentemot oss och Nolte. Hon pratade med Nolte, klappade honom och sa att han var så fin och uppenbart hade en stor personlighet. Precis vad man vill höra som matte/anhörig! :D Och så var hon lite nyfiken på Björne också, så han fick komma upp ur transportburen så hon fick hälsa på honom också. Nolte var totallugn, han sniffade och nosadeoch ville kolla läget hela tiden, och rätt som det var så satte han sig mitt på undersökningsbordet och började tvätta sig.

Så sammanfattningsvis var vi mycket nöjda med besöket! Nu hoppas vi det ska dröja ett tag innan det behövs uppsökas veterinär igen, men det kan man ju aldrig veta. Det känns skönt nu att Nolte är frisk och pigg när vi snart ska fara iväg ett par veckor. Killarna ska ju hysas in på lyxpensionat i Göteborg (Eragons), och där vet jag att de kommer få det så bra som de bara kan! :D Så matte kan koppla av ordentligt på semestern. ;)

6 comments to Återbesök

 • Puh vad skönt att han är bra igen =)

  Kram från piggarna & mig

 • Flemming

  Flaggan är fortfarande i topp för Noltemannen.

  Frisk luft, massor av gräs och lite medicin är dagens recept för marsvin.

  Det var ju skönt att allt blev bra tills din semester, så behöver du inte oroa dig för det.
  Grisar på pensionat betyder massor av ”krypande” för dig när ni kommer hem …
  Nolte och Björne: Ingrid har en frys därhemma, så glöm inte att påpeka ni vill ha dom bästa stråna från Dalsland serverade varje morgon året runt !

  Jag har också varit hos veterinären fast jag inte har några djur.
  En skata (fågel) träffade min bil och naturligtvis blev jag tvungen att se hur det gick med den.
  Jodå den låg på asfalten och tittade på mig men kunde inte flyga eller kraxa.
  Snabbt in i bilen med det lilla livet och till Djursjukhuset i Malmö
  Där blev den satt under observation och vi kan väl hoppas på att det gick bra med den.

 • Ingrid

  Wow, vilken insats, verkligen beundransvärt! :D Tänk om alla som körde på djur gjorde som du! Nu håller vi alla tummar för lilla skatan!

 • Flemming

  Vi lär nog aldrig veta utgången för skatan, då jag inte behövde lämnade namn eller telefonnummer.
  Jag känner att jag inte vill veta utgången …
  Inlämning av vilda djur är tydligen gratis.
  Dom var väldigt seriösa på Djursjukhuset för dom tjafsade inte det minsta utan sa med en gång ”ta in fågeln och behöver du hjälp eller en låda” men det behövdes inte då skatan var väldigt medgörlig och den blev buren precis som ett marsvin bärs dvs. intill kroppen.
  Den fick lov att ”bita” mig i fingret som straff, vilket den gjorde men dom saknar tydligen tänder för det kändes som det var en klädnypa om fingret …
  Beskedet jag fick är att dom undersöker fågeln och om den anses vara i så pass gott skick att den klarar sig, då lämnas den till organisationen Fågelskydd Spillepengen.

  Skatan var väldigt närvarande för varje gång jag pratade med den (bad om ursäkt) så vred den på huvudet och tittade på mig …

  Ingrid: Jag ber om ursäkt för att jag ägnade tråden om annat än marsvin.

 • Ingrid

  Härligt att höra att det är så det fungerar! Tummen upp till Djursjukhuset, och förhoppningsvis alla andra djursjukhus. Då vet man vad man ska göra om man hittar ett skadat vilt djur.

  Be inte om ursäkt för att tråden kom att handla om skatan! Jag vill att alla ska ha klart för sig att alla djur ligger mig enormt varmt om hjärtat, och jag bli alltid väldigt engagerad i djur-historier av alla slag! :)

 • Flemming

  Hej Ingrid
  Tack för att du inte tog illa upp.
  Jag har tittat igenom Djursjukhusets sida och hittade en länk om vilda djur.

  http://www.djursjukhus.info/pages/Fragor_and_svar/Vilda_djur-60.html

  Dom har en fond som finansierar vården av vilda djur och när jag ändå var på deras sida så passade jag på att skicka ett mail till dom med kompletterande frågor.
  När dom svarar så lägger jag in det här i tråden så alla som läser bloggen kan ta del av svaret.
  Du gillar djurhistorier och då kan jag berätta om ”mina” gråsparvar utanför fönstret.
  En halv meter under mitt sovrumsfönster har grannen sin redskapsbod,vilken är försedd med takpannor av tegel.
  Dessa pannor används frekvent av gråsparvar och för en liten stund sedan var jag vänlig att kasta/lägga ut finhackad färskt bröd till dom.
  Då kom en liten unge och landade där tillsammans med föräldrarna.
  Fågelungen stod med näbben på vid gavel och pep vilket resulterade i att modern pickade i sig brödsmulor och därefter stack in sin näbb i ungens och ”tankade över” brödsmulorna …
  Tyvärr inga bilder,då fåglar är väldigt snabba …

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>